Хрупкави пилешки дробчета
Нежная куриная печеньHrskave pileće džigerice
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Плосък Хляб»Хрупкави пилешки дробчета

Хрупкави пилешки дробчета

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3712k1k1k3
Хрупкави пилешки дробчета1 / 4
02/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Вие си изберете гарнитура, ние ви даваме рецептата за хрупкавите пилешки дробчета"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 кг
  • олио - 50 мл
  • чили сос - 50 мл
  • люти чушки - 1 ч.л. смлени сухи (по желание)
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • селена салата - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета и ги отдереше на средата на две.

Сложете ги в дълбока купа и ги залейте с вряла вода и 1 с.л. оцет. След 5 минути ги измийте и отцедете добре.

Загрейте олиото на котлон на средно силна степен. Оваляйте дробчетата в брашно и ги сложете да се пържат.

Щом са почти готови, добавете към тях пресованите скилидки чесън, чили соса и лютите чушки. Посолете със сол на вкус.

Готовите хрупкави пилешки дробчета извадете от олиото и оставете в чиния, постлана с домакинска хартия.

Така ще се отдели ненужната мазнина, останала от пърженето.

Сервирайте панираните дробчета с гарнитура от зелена салата или друга по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: