Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с праз и суров суджук

Фритата с праз и суров суджук

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Фритата с праз и суров суджук
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Фритата, фритата, ама със суджук и най-вкусна, препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • суджук - 2 парчета суров
  • праз - 1 стрък голям
  • чушки - 4 бр. печени
  • яйца - 6 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса да нагрее.

В малка тавичка с незалепващо покритие налейте олиото и го нагрейте.

Добавете в него нарязаните на парчета праз, чушки и суджук, запържете до омекване на праза.

В купа разбийте яйцата с вилица много добре. Добавете подправките и настъргания кашкавал, разбъркайте отново. Сипете сместа в тавичката и разбъркайте за кратко.

Поставете тавата в нагрятата фурна и печете фритатата за около 15 минути до красив загар.

Бързо, лесно и вкусно!

Фритатата с праз и суров суджук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: