Оризова фритата

Оризова фритата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"С подходящата зеленчукова гарнитура, спокойно можем да наречем тази оризова фритата истински кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • гъби - 100 г буркан
  • ориз - 3 с.л. с връх сварен
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • яйца - 4 големи
  • прясно мляко - 80 мл
  • луканка - 100 г
  • магданоз
  • кашкавал - 50 г настърган
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелен морков и лук се нарязват, лук на ситно, морков се рендосва на едро.

В тиган се загрява олио, задушваме лук и морков, поръсени със сол, черен пипер и риган. След 2 минути прибавяме отцедени гъби, да се запържат и те, докато изври водата.

Сварява се ориз до готовност и отцеждаме добре.

Смесва се с лукът, морков и гъби и сваляме от котлона. Луканката се обелва и нарязва на малки парчета, също се смесва с зеленчуците и разбъркваме да се смесят.

Разбиват се яйцата със сол, черен пипер и магданоз. Добавя се прясно мляко и смесваме с пълнежа.

В тава 24 см, намазана с олио, сипваме сместа за фритата, отгоре се поръсва с настърган кашкавал и печем в загрята фурна 180°C, докато стегне сместа за 12-15 минути, и изваждаме.

Нарязваме и сервираме оризовата фритата много, много е вкусно с пресни зеленчуци !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: