Начин на приготвяне
Подгответе си зелената салата с чери и нар предварително и оставете на студено, докато приготвяте омлета и скаридите.
Направете яйчена смес. В купа разбийте 4 яйца със щипка сол. Ако използвате по солени водорасли, намалете количеството сол. Можете също така да добавите 1 ч.л. оризово вино, за да намалите аромата на яйцата.
Загрейте тиган с незалепващо покритие около 10/15 см диаметър. Ако използвате по-голям тиган, може да се наложи да направите повече яйчна смес за омлет.
Равномерно намажете качествен незалепващ тиган с растително масло. Загрейте на среден огън за 1-2 минути. Ако използвате по-голяма тава, може да се наложи да направите повече яйчна смес.
Започнете да готвите.
Изсипете яйчената смес в тигана и я разпределете равномерно, като наклоните тигана с кръгови движения. Оставете за 1-2 минути, докато дъното се запече, но отгоре има малко сурово яйце.
Отгоре добавете лист водорасли. Залепете кората върху омлета и обърнете в чиния, ако искате кората да е отгоре. Другият вариант е още в тигана да започнете да навивате омлета с кората, като така тя ще остане вътре в рулото от омлет.
Охладете го.
Поставете навитото яйце в плоска бамбукова подложка и навийте постелката над и около нея. Внимателно стиснете около външната страна, за да оформите по хубаво рулото. Ако нямате бамбукова постелка, можете да пропуснете това. Оставете го да се охлади поне 10 минути, преди да го оформите.
Изрежете - нарежете направо на парчета около 4/5 см.
Сервирайте:
Сервирайте този суши омлет в кори нори със зелена салата и сотирани скариди по желание, филийка пушена сьомга. Насладете се на чудесна, вкусна и полезна закуска!