Класически вит тутманик

НикиНики
Иноватор
317
2k
1k
403
2
02/11/2020
"Някои канят гости на пай, ние ги каним на вит тутманик - всички остават много доволни"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 162
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разтваряме маята заедно със захарта и малко хладка вода.

Щом шупне, добавям разбитите яйца, киселото мляко и олиото.

В дълбока купа сипваме пресятото брашно заедно със солта.

Правим си кладенче и сипваме течната смес, бъркаме, след това на тънка струя добавяме и водата. Омесваме меко тесто.

Намазваме с олио, покриваме с кърпа и оставяме да втаса.

Щом тестото е втасало, го разделяме на 4 топки. Всяка една разточваме на тънък лист.

Мажем с разтопено масло и с плънката от сирене, яйца и кисело мляко.

Навиваме кората на руло, след това на охлюв и поставяме в намазнена тава.

Така редуваме всички топки. Готовия тутманик оставяме отново да втаса.

Пускаме фурната на 180°C, мажем тутманика с разбития жълтък и печем до готовност.

Поднасяме класически вит тутманик с чаша студен айрян.

Бон Апети!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ники
Ники
03.11.2020 09:15
Кое става :)
0
0
Виктория Бурова
Става
0
0