Начин на приготвяне
В купичка разтваряме маята заедно със захарта и малко хладка вода.
Щом шупне, добавям разбитите яйца, киселото мляко и олиото.
В дълбока купа сипваме пресятото брашно заедно със солта.
Правим си кладенче и сипваме течната смес, бъркаме, след това на тънка струя добавяме и водата. Омесваме меко тесто.
Намазваме с олио, покриваме с кърпа и оставяме да втаса.
Щом тестото е втасало, го разделяме на 4 топки. Всяка една разточваме на тънък лист.
Мажем с разтопено масло и с плънката от сирене, яйца и кисело мляко.
Навиваме кората на руло, след това на охлюв и поставяме в намазнена тава.
Така редуваме всички топки. Готовия тутманик оставяме отново да втаса.
Пускаме фурната на 180°C, мажем тутманика с разбития жълтък и печем до готовност.
Поднасяме класически вит тутманик с чаша студен айрян.
Бон Апети!
Коментари