Начин на приготвяне
Количествата на месото и зеленчуците, които не са споменати в ястието, са по желание - който за колкото души готви.
Пържолите от бут поставяме в купа и мариноваме за час в смес от сос Уорчестър, соев сос, царевично нишесте, сол, черен пипер, куркума и малко вода.
Почистваме аспержите. Настъргваме кашкавал. Нарязваме на тънки лентички 1/2 червена чушка и 1/2 жълта (камби), пресните гъби режем на шайби.
Взимаме пържола и в единия край слагаме: аспержи, гъби, чушки, кашкавал и навиваме на руло. Ако е необходимо, прикрепяме с клечки за зъби.
Редим пилешките руладини в тава. Добавяме сока от маринатата, поръсваме с олио и розмарин. Покриваме тавата с фолио и печем пилешкото роле на 180 градуса за 40 минути.
След това махаме фолиото, слагаме останалите аспержи и оставаме да се запече.
Спанака го поставяме във вряла вода за 3 минути. След това го изцеждаме и слагаме в блендер, като към него прибавяме няколко капки зехтин, лимонов сок и сол.
Сервираме пилешкото роле върху спаначено пюре с микс от зелени салати, поръсени с оцет Балсамико и чипс от хляб.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа