Пиле Жулиен с гъби

Айлин Б.Айлин Б.
Новак
67911
Пиле Жулиен с гъби
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Ето от любимите ни ястие и в ресторантите, и у дома - пиле Жулиен"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 3 бр.
  • гъби - 500 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • кисели краставички - 7 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • жълтък - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме гъбите и пилешкото месо.

След това нарязваме пилешкото на хапки, гъбите - на полумесеци, а краставичките на ивички.

В тенджера или дълбок тиган запържваме леко чесъна с олио/масло.

Добавяме пилешкото, гъбите и краставичките. Готвим до пълна готовност.

След това поръсваме с черния пипер и солта.

Разбиваме жълтъка със сметаната и ги добавяме към пилето Жулиен.

Разбъркваме добре и сваляме пилето Жулиен с гъби от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много лесна рецепта. И става вкусно.
12.10.2021 19:13
2