Нискокалоричен тиквен чийзкейк

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
492
2k
2k
624
1
12/11/2020
"Нежен тиквен чийзкейк, който отгоре на всичко е и нискокалоричен и ще ви донесе много радост"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо949
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За основата
  • бисквити - 1 пакет овесени
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • какао - 3 с.л.
  • кокосово масло - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • тиква - 200 г нарязана
  • сироп от агаве - 2 с.л.
  • йогурт - 400 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • топинг - шоколад, за украса /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме бисквитите и какаото в блендер и смиламе. Добавяме горещата вода и кокосовото масло и размесваме.

Изсипваме във формичка с отделящо се дъно, която предварително сме покрили с прозрачно фолио. Заравняваме и оформяме основата.

Сваряваме тиквата до омекване и я отцеждаме. Намачкваме я и я смесваме със сиропа от агаве, ванилията и йогурта.

Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне, загряваме го за 2 секунди, за да се разтопи и го наливаме в крема. Разбъркваме и изсипваме върху бисквитената основа.

Прибираме тиквения чийзкейк в хладилника за една нощ.

Украсяваме нашия нискокалоричен тиквен чийзкейк с шоколадов топинг, разрязваме и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар