Начин на приготвяне
Разбиват се яйцето със захарта с тел (не с миксер), прибавят се олиото и млякото. 50 г шоколад се разтопява на водна баня с 1 с.л. олио и след като се охлади, се излива на тънка струя, като се бърка непрекъснато, докато се смеси хубаво с другите съставки.
Добавят се смесените брашно, бакпулвер, какао и ванилия. Разбъркват се добре и се добавят орехите.
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава, пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
След като се охлади се намазва с масления крем, нарязва се на малки квадрати които се слагат на скара и се заливат с разтопения шоколад.
Шоколадовият сладкиш се охлажда преди консумиране.
Шоколадовият сладкиш с маслен крем е много сполучлив.
Коментари