Телешко с ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Телешко с ориз2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Напомняме ви, че любимата ни рецепта с телешко е във вариант с ориз, а вие опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • бульон - 2 1/2 ч.ч. телешки
  • маслини - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица . 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на хапки, залейте със студена вода и кипнете. Варете месото около 2 часа на тих огън до пълното му омекване.

Загрейте олиото и запържете ориза до прозрачност. Добавете ситно нарязания лук и морковите, нарязани на колелца. Запържете за 2-3 минути, добавете и разполовените гъби и пържете още 3-4 минути.

Добавете и подправките, разбъркайте и изсипете в подходяща дълбока тавичка. Прибавете телешкото омеси, обезкостените маслини и залейте с 2 1/2-3 ч.ч. бульон от варенето на месото.

Разбъркайте продуктите и запечете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Преди поднасяне поръсете обилно със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: