Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на хапки. Почистете и нарежете лука, чесъна и моркова на дребно.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете лука и чесъна за около 2 мин. Добавете месото и запържете до златисто за около 10 мин.
Овкусете с ригана и черен пипер и добавете бульона. Гответе до омекване на месото около 30-40 минути.
Добавете морковите и след около 5 минути добавете и доматите. Разбъркайте и добавете предварително измития ориз.
Оставете ястието на огъня докато оризът на тиган се сготви или около 40 мин. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Телешкото с Ориз и Домати е готово.
Ако обичате телешко, опитайте и класиките ни за телешко с грах или неустоимото телешко варено.