Начин на приготвяне
Нарязваме и обелваме тиквата на средно големи парчета. След което в малка тавичка я подреждаме и наливаме малко вода. Поставяме я във фурната и печем.
След като тиквата е готова, я оставяме да се охлади.
За блата: В подходящ съд разбиваме яйцето, след което добавяме прясното мляко и триците. Разбъркваме добре и оставяме триците да набъбнат за около 10 мин.
След това добавяме необходимото количество от тиквата, която сме пасирали.
Сместа за блата се изипва във форма за торта, на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Разпределяме я равномерно.
Блата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като е готов го вадим от фурната и оставяме да се охлади.
За крема: След като сме оставили блата да се охлади започваме с подготовката на крема. На водна баня приготвяме желатина, които след като е готов оставяме леко да се охлади.
Ако не сте ползвали друг път желатин - 1 пакетче се разтваря в 30-40 мл вода. След като набъбне се слага на водна баня докато стане на еднородна течна маса. След това отстраняваме съда и оставяме да се охлади леко.
В блендер смесваме печената тиква, меката извара, млечния притеин и прясното мляко.
По желание може да добавим и ванилия. Опитваме сместта, за да преценим количеството стевия което да добавим. Добавяйте стевията постепенно и опитвайте, за да не прекалите. Накрая добавяме и желатина.
Готовата смес се изсипва върху вече охладения блат и се поръсва със смлените орехи.
Оставяме чийзкейкът в хладилника, където да стегне за няколко часа.
Рецептата е от режима на хранене Зоната.
За тези, които се придържат към нея, или искат да знаят повече, целият чийзкейк е 8 блока.
Полезният чийзкейк с тиква е страхотен!
Ако го разделим на 8 парчета можем спокойно да си хапнем 1 парче за следобедна закуска.