Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печени агнешки котлети на фурна

Печени агнешки котлети на фурна

Печени агнешки котлети на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
125 мин.
Порции
3
"Ароматът и вкусът на тези печени агнешки котлети ще ви накарат доста честичко да ги приготвяте, убедени сме в това"

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 3 бр.
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • мащерка
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • вино - 1/2 к.ч педро хименес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте чесъна в чашка. Добавете зехтина и виното.

Измийте агнешките котлети и ги подредете в тавичка за печене. Поръсете със сол и черен пипер.

Намажете с чесновата смес. Останалата част излейте вътре.

Поръсете с мащерката и розмарина. Затворете тавичката с алуминиево фолио плътно.

Печете агнешките пържоли на 180 градуса за около 1.5 часа.

Махнете фолиото и запечете до златисто.

Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте печени агнешки котлети на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получиха страхотно, сложихме бяло вино каквото имахме.
18.06.2024 18:11
Анонимен
Анонимен
виното само по име не се разпознава червено или бяло е
05.05.2024 00:27