Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран с боб на фурна

Шаран с боб на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Шаран с боб на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шаран - 3 бр. шайби
  • боб - 300 г салатен
  • лук - 3 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се измива много добре.

Посолява се от двете страни и се оставя в хладилник за 30 мин.

Запича се на тиган от двете страни до златисто.

Бобът се накисва за 1 час в студена вода, след което водата се изхвърля.

Бобът се сварява, като три пъти се изхвърля водата след завирането.

Лукът се почиства и измива много добре.

Нарязва се на полумесеци.

Запържва се в сгорещен зехтин до златисто.

Прибавя се бобът и червеният пипер, като се пържи 5 М, ин.

Шаранът се слага в тава.

Прибавя се лукът с боба.

Печете рибата на фурна 30 мин на 180 градуса.

Рецептата за шаран с боб на фурна е подходяща за обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: