Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със зеленчуци, сладък сос и нар

Пилешко със зеленчуци, сладък сос и нар

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пилешко със зеленчуци, сладък сос и нар
Снимка: Ася Заевска
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чиния с букет от вкусове - пилешко със зеленчуци, нежно подправено със сладък сос и нар"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. (цели)
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • броколи - 1 глава
  • соев сос - 50 мл
  • сироп от касис - 40 мл
  • зрънца нар - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата и заделете бульона. Махнете кожата и накъсайте месото.

Накъсайте броколите на розички и ги бланширайте за 3-4 мин. във вряща вода.

Нарежете морковите и чушките на лентички.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете за кратко пилешкото. Добавете чушките, броколите и морковите.

Овкусете със сол и черен пипер и запържете за още 2-3 мин.

Смесете соевия сос и плодовия сироп и залейте с тях ястието.

Намалете огъня и оставете да се задуши под капак за още ~ 5 мин.

Сварете ориза в заделения пилешки бульон. Овкусете го със сол и черен пипер.

Поднесете пилешкото върху ориза.

Поръсете със зрънца нар вашето пилешко със зеленчуци, сладък сос и нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: