Начин на приготвяне
Сварете бутчетата и заделете бульона. Махнете кожата и накъсайте месото.
Накъсайте броколите на розички и ги бланширайте за 3-4 мин. във вряща вода.
Нарежете морковите и чушките на лентички.
Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете за кратко пилешкото. Добавете чушките, броколите и морковите.
Овкусете със сол и черен пипер и запържете за още 2-3 мин.
Смесете соевия сос и плодовия сироп и залейте с тях ястието.
Намалете огъня и оставете да се задуши под капак за още ~ 5 мин.
Сварете ориза в заделения пилешки бульон. Овкусете го със сол и черен пипер.
Поднесете пилешкото върху ориза.
Поръсете със зрънца нар вашето пилешко със зеленчуци, сладък сос и нар.