Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Копривщенски тутманик със сирене

Копривщенски тутманик със сирене

редакция:
Копривщенски тутманик със сирене
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Доказваме още веднъж, че родното е най-вкусно с този Копривщенски тутамник."

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 3 бр
  • кисело мляко - 300 г
  • сирене - 200 г
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцата и ги разбийте с щипка сол. След това добавете олиото, киселото мляко и содата.

Разбийте и постепенно започнете да добавяте брашното. Когато сместа стане гъста, довършете разбиването с дървена шпатула, докато брашното се усвои напълно.

Накрая добавете натрошеното сирене и прехвърлете сместа в предварително намазнена тавичка.

Печете тутманика в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Поднесете Копривщенския тутамник топъл с чаша айрян.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: