Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Класически Борш без месо

Класически Борш без месо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Класически Борш без месо
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"При поднасяне поръсваме борша без месо с пресен магданоз и лъжица цедено мляко"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/2 зелка
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 2 бр.
  • цвекло - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушка - 1 бр. червена
  • чесън - 3скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите нарязваме на малки кубчета и слагаме да се варят във дълбока тенджера.

Зелето, праза, чесъна и пиперката нарязваме на ситно и ги задушаваме в мазнина заедно с настърганите домати.

Щом картофите са полусварени, добавяме нарязаното на ситно цвекло и задушените зеленчуци.

Окусяваме с подправките. Готвим Борша до готовност.

При поднасяте поръсваме борша без месо с пресен магданоз и лъжица цедено мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: