Солени кифлички рози

05/10/2013
Евгения
отЕвгенияНовак1617
"Надяваме се, че сте на диета, защото не сме склонни дори да ви отчупим от нашите солени кифлички рози "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 683
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Освен горепосочените продукти ще са ви необходими и хартия за печене, олио за подмазване, 1 жълтък разбит с капки вода и капки олио за намазване, малко мак/сусам.

В брашното правим кладенче, маята я разтваряме в малко прясно мляко. Слагаме всичко в кладенчето и месим меко тесто. Правим 25/30 топки. Подмазва ме ги с олио за да не хванат коричка. Оставаме ги да втасат до 1 час.

Сиренето и маргарина смесваме с вилица, ръка, миксер - по-избор. Правим и от плънката толкова топчета. Разбиваме жълтъка за намазване.

Когато е готово тестото, взимаме едно топче, разточваме го тънко, колкото чаена чинийка, и с нож от четирите краища на кръст разрязваме приблизително около 2 см./от вън на вътре/. Да се получи детелина.

В средата, където няма изрязано, слагаме топчето плънка. С четка намазваме изрязаната периферия с разбития жълтък, за да залепнат и при печене, за да не се отворят. Загъваме с едното листо топчето, след това срещуположното на първото и останалите две.

Или - отгоре, отдолу, дясно, ляво листо. Подмазваме ги с жълтъка и в тава с хартия за печене на разстояние една от друга ги оставяме да втасат за около 20 мин. Ръсим ги със семе от мак/сусам.

Печем в загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 мин.

Източник, от който съм взела идеята за направата и променила от части рецептата е Мария Симова. Може да се направят и с мармалад, всякаква плънка, всякакво тесто. Не е важно как изглеждат, по-големи или по-малки - важното е да са вкусни, меки и да са направени от сърце.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Aleksandar
Aleksandar
10.10.2013 22:04
Рецептата е перфектна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв