Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена сьомга със спанак в сметанов сос

Пържена сьомга със спанак в сметанов сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пържена сьомга със спанак в сметанов сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Когато вкусовете в тази рецепта за пържена сьомга с нежен сметанов сос се комбинират, още с първата хапка ще усетите желание да я приготвяте отново и отново"

Необходими Продукти

  • сьомга - 3 филета, по 175 г
  • сметана - 250 г готварска
  • чери домати - 250 г коктейлни
  • спанак - 200 г пресен или повече на вкус
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - на вкус
  • босилек - пресен или замразен, количество на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна, половината или четвъртината коктейлни домати.

Посолете филетата сьомга. Добавете малко зехтин в тиган на умерен огън и запържете сьомгата от всички страни. Пържената риба не трябва да се готви напълно. След това сложете изпечените филета сьомга настрани в чиния.

Добавете още една струйка зехтин в тигана и задушете нарязания лук в него. Добавете нарязаните скилидки чесън и задушете за кратко.

Поставете доматите в тигана и оставете всичко да се задуши малко. След това добавете пресния спанак (или бейби спанак) и запарете за кратко, докато се свие.

Изсипете сметаната, разбъркайте всичко добре и подправете с малко сол, черен пипер и босилек.

Добавете филетата сьомга отново и оставете всичко да къкри около 10 минути, докато рибата е напълно приготвена.

Добър апетит с моята нисковъглехидратна рецепта за пържена сьомга със спанак в сметанов сос

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: