Начин на приготвяне
За тези любими слепени сладки сешниците и половината захар се смилат на фино.
В купа се смесват лешниците, брашното, солта и канела. Отделно се смесват маслото и останалата захар.
Разбиват се с миксер, докато сместа стане пухкава. Добавяме жълтък и ванилията. Всичко се разбива и към тях се добавят сухите съставки.
Тестото се разделя на две части. Увиват се в фолио и се оставят в хладилника за час.
Взимаме една част и разточваме с дебелина 4 - 5 мм. Изразяваме форми, които желаем - едната от тях да е цяла, а др. с дупка.
Тестото, което остава, пак разточваме. Пекат се в предварително загрята фурна на 180°C.
След като изстинат, намазваме линцерите със сладко.
Тези, които са с дупки, ги поръсваме с пудра захар и ги залепяме.
Може да са декорирани, както пожелаем.