Начин на приготвяне
Тиквата, дюлите и ябълките се настъргват на дребно ренде. Поръсват се с канела и се объркват.
Кравето масло се разтопява.
Лешниците и бадемите се смилат и смесват.
Вземат се един лист от корите и се намазва с масло. Върху него се поставя втори лист, който също се намазва. Разпределя се 1/6 от плодовата плънка.
Наръсва се с част от ядките и се посипва с 4 с.л. захар. Листът се навива на руло и се поставя в тава, постлана с хартия за печене.
По същият начин се приготвят още 5 рула за вкусния щрудел с тиква. Отгоре се намазват с масло.
Щруделът се пече в предварително затоплена фурна на 160 градуса до зачервяване.
Може да отнеме и 1 час, но заради суровите плодове е необходимо повече време за печене.
Още топъл перфектния щрудел с тиква се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!