Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Капитанска рибена чорба

Капитанска рибена чорба

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Капитанска рибена чорба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Рибена чорба за капитани - запишете си рецептата и я опитайте възможно най-скоро"

Необходими Продукти

  • глава от сом - 1 бр.
  • групер - 500 г
  • сулка - 500 г
  • пащърнак - 1 бр.
  • бахар - 4 бр.
  • девесил - 2 с.л. сух
  • целина - 3 бр.
  • мащерка - 3 щипки
  • магданоз
  • картофи - 3 бр.
  • сушен лук - 3 с.л.
  • черен пипер - 7 бр. зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива много добре. Слага се в купа с вода за 30 мин, след което водата се изхвърля и рибата се измива.

Половината от целината и магданоз без да се нарязват, се слагат в тенджера. Заливат се с вода.

Прибавя се бахарът, черният пипер и половината от девесила.

Варят се 10 мин след завиране, след което се прибавя рибата.

Котлонът се намалява на средна степен.

Рибата се вари до пълното сваряване, след което се изважда внимателно с решетъчна лъжица.

Рибният бульон се прецежда.

Морковите и пащърнакът се обелват, измиват много добре и се нарязват на ситно. Прибавят се към бульона.

Вари се 20 мин, след което се прибавят обелените, измити и нарязани на кубчета картофи.

Вари се 20 мин, след което се посолява и се разбърква се много добре.

Главата от сом се обезкостява, като се отделя месото.

Всичкото месо от риба се накъсва на едри парчета и се прибавя към чорбата.

Половината от целината и магданоз се измиват и нарязват на ситно, след което се прибавят към вкусната рибена чорба.

Разбърква се много добре.

Капитанската рибена чорба се вари се 20 мин на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: