Начин на приготвяне
Скумрията се почиства от главите, опашките, вътрешностите, хрилете и се разполовява. Измива се хубаво със студена вода.
Рибните филета се отцеждат от водата в гевгир.
Всяко филе скумрия се слага върху лист хартия за печене с кожата надолу, като под всяко се слага по два резена лимон. Поръсват се със сол, прясно смлян черен пипер, едро смляно чили.
Върху филетата се слага ситно нарязан чесън и резенчета лимон, стрък розмарин и се полива с малко олио.
Листовете хартия за печено се сгъват на пакетче и така опакованите рибни филета се прехвърлят в тавичка.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180°C на средна решетка и включен вентилатор за около 20 -25 минути.
Печената скумрия се поднася с гарнитура от картофена салата .
Добър апетит с тази бърза печена скумрия на фурна в хартия!