Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Блат за Торта»Добуш платка от рецептурника

Добуш платка от рецептурника

Добуш платка от рецептурника
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Добуш тортен блат, който може да стане основа за вашата вкусна домашна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1.5 кг
  • брашно - 1.5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази Добуш платка от рецептурника разделете яйцата жълтъци от белтъци в два съда.

Към жълтъците добавете 1/4 от захарта и разбийте до пълното стопяване на захарта.

Белтъците се разбиват на пяна, като в процеса на разбиване захарта се добавя на няколко пъти.

Двете смеси се смесват с леки въртеливи движения, като се добавя по малко от пресятото брашно до пълното усвояване.

Печете тортения блат в тавичка, застлана с хартия за печене, на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: