Начин на приготвяне
Предлагам ви да си приготвите вкусен шаран с много зеленчуци.
Шаранът се почиства, посолява и се оставя на хладно 1 час, за да поеме солта. Предварително се чистят люспите на шарана.
През това време се приготвя плънката. Всички продукти за плънката се нарязват на кубчета.
След това се задушават в зехтин.
Пълните шараните със задушената плънка.
След пълненето им, се поливат обилно с доматената консерва и се редят лимоните върху пълнените шарани.
Полива се още малко зехтин върху доматената заливка.
Завиват се с фолио и се пекат за около час на 180 градуса, след което фолиото се отстранява и пълнените шарани се запичат още половин час без фолио.
Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз и се сервира горещ.
Пълненият шаран със зеленчуци и доматена заливка е готов.