Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Гравче на тавче с бекон

Гравче на тавче с бекон

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Гравче на тавче с бекон
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Гравче на тавче с бекон - ястие, с което трябва да удостоите семейството си поне веднъж"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. бял, шарен - по избор
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сухи чушки - 2 - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
  • бекон - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода от вечерта за една нощ. На сутринта се налива нова вода и се поставя в тенджера. Вари се до омекване на бобчетата.

След като бобът вече е сварен в тиган се сгорещява олио и се запържват лукът, морковът, чесънът, сухите чушки. Прибавят се подправките - червеният пипер и джодженът.

Запръжката се изсипва в тенджерата при боба. Разбърква се и се отцежда от водата.

Изсипва се в глинен съд и отгоре се нареждат парчета бекон или друго месо наденица по желание.

Гювечът се поставя в студена фурна. Включва се на 220 градуса и се запича.

Гравче на тавче е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: