Вкусен бекон на жар

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Вкусен бекон на жар
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всеки мъж мечтае за вкусен бекон на жар. Дори и тези, които не си признават!"

Необходими Продукти

  • английски бекон - 1.5 кг суров
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • синап - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на гранули
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кетчуп - 3 с.л. (или гъсто доматено пюре)
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки ивици.

Смелете /стрийте сухите подправки и ги смесете (риган, чубрица, синап, черен пипер, лют червен пипер, червен пипер, чесъна), като количеството на подправките е ориентировъчно - всеки по свой вкус преценява по колко да сложи.

Натрийте бекона с подправките, посолете със сол и ги намажете с разбитите заедно олио и кетчуп.

Оставете ги да се мариноват поне един час, може и за цяла нощ.

Пече се на скара върху добре разпалена жар.

Поднася се със свежи сезонни зеленчуци и добре охладена биричка.

Вкусният бекон на жар е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: