Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с броколи и бекон

Киш с броколи и бекон

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Киш с броколи и бекон4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Насладете се на този киш с броколи и бекон"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • брашно - 250 г
  • вода - около 30 мл
  • сол - 1 щипка
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • готварска сметана - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • броколи - около 500 г
  • бекон - около 200 г пушен
  • топено сирене - 1 кутийка (8 парченца)
  • маслини - 1 шепа без костилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за тестото и го завийте в кухненско прозрачно фолио.

Оставете го в хладилника за около 30 мин.

Сварете броколите в тенджера с капак (за да се запази свежия им цвят за кратко - около 5-6 мин.) и ги отцедете от водата.

Смесете продуктите за заливката.

Разточете тестото на средно тънък пласт и покрийте с него стените и дъното на тавичка с подходящи размери.

Надупчете тестото с вилица и го запечете в загрята фурна на 200 градуса за около 10 мин.

Разпределете върху запечения блат броколите, бекона, нарязан на средно големи парченца, маслините и топеното сирене.

Залейте със заливката и печете киша до златисто на 200 градуса.

Кишът с броколи и бекон е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: