Начин на приготвяне
В купа се смесват брашно, масло, вода, сол и яйцето.
Замесва се тесто, увива се с фолио и оставяме в хладилника за 30 минути.
В това време в тенджерка се загрява вода и варим накъсани малки розички от броколи за 4-5 минути.
Изваждат се с решетка и измиваме със студена вода.
Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета и сваряваме до готовност с малко сол. Отцеждат се и смесваме с броколите, сол и черен пипер на вкус.
В купа се разбива яйцето, добавя се готварска сметана. Тестото се оформя като плоска питка, може и да се разточи, но може и с пръсти да се оформи по размера на тавичката.
Поставя се в намаслена малка тавичка или купа като мен, като се издига ръбче нагоре.
Кишът се запича във фурната 180°C за 5 минути, изважда се и пълним със плънката, заливаме със сместа и поръсваме кашкавал.
Киш с пиле и броколи се пече за 20 минути на 180°C.
Това е за една порция, за повече просто увеличете продуктите!
Вкусно е и полезно!