Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Постни кифлички с гъби и лук

Постни кифлички с гъби и лук

Постни кифлички с гъби и лук
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Тези постни солени кифлички ще ви заситят поне за няколко часа, затова са подходящи както на закуска, така и за по-късните следобедни часове"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • вода - 200 г
  • мая - 1 пакетче 7 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • печурки - 6 гъби
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря с малко хладка вода захарта и 3-4 с.л. брашно. Разбърква се и се остава да шупне.

Останалото брашно се сипва в купа, прави се кладенче и се изсипва втасалата мая.

В останалата вода се сипва олиото и се прибавя към маята в купата.

Замесва се меко тесто. Остава се да втаса.

Докато втасва тестото, си приготвяме плънката. Гъбите се изчистват обелват и се нарязват. Лука също се нарязва.

Запържват се в олиото да се карамелизират.

След втасването тестото се разточва на кръгла кора с дебелина 0.5 мм. Разрязва се на 16 триъгълника.

В началото на всеки триъгълник се поставя по една лъжичка от плънката и се навива кифличката. Подреждат се кифличките в тава с хартия.

Пак се остават да втасат. Пекат се постни кифлички с гъби и лук на 180°C до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: