Начин на приготвяне
Маята се разтваря с малко хладка вода захарта и 3-4 с.л. брашно. Разбърква се и се остава да шупне.
Останалото брашно се сипва в купа, прави се кладенче и се изсипва втасалата мая.
В останалата вода се сипва олиото и се прибавя към маята в купата.
Замесва се меко тесто. Остава се да втаса.
Докато втасва тестото, си приготвяме плънката. Гъбите се изчистват обелват и се нарязват. Лука също се нарязва.
Запържват се в олиото да се карамелизират.
След втасването тестото се разточва на кръгла кора с дебелина 0.5 мм. Разрязва се на 16 триъгълника.
В началото на всеки триъгълник се поставя по една лъжичка от плънката и се навива кифличката. Подреждат се кифличките в тава с хартия.
Пак се остават да втасат. Пекат се постни кифлички с гъби и лук на 180°C до зачервяване.