Динена торта

Динена торта

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
222
471
06/08/2015
"И ние се вълнуваме от идеята за динена торта и динени пастички точно колкото вас - затова нямаме търпение да я опитаме"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 338
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • диня - 1 бр. (по възможност без семки)
  • сметана - 500 мл готварска
  • пудра захар - 150 г
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л.
  • боровинки - 150 г (може и малини или друг плод по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва добре да измиете и подсушите динята. Отрежете двете капачета на динята и я поставете в тава с висок борд. С остър нож отрежете кората от страните, като я отстраните цялата, включително и бялата вътрешна част.

Срежете динята на две части напречно и приберете за 1-2 часа в хладилник.

Смесете сметана с пудрата захар и разбивайте до получаването на пухкав крем.

Намажете със сметана горната част на единия динен блат. Отгоре поставете втория блат и покрийте горната част и стените с остатъка от сметаната. Поръсете с кокосови стърготини и украсете с любими плодове по избор.

По същия начин може да направите отделни малки динени пастички.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар