Динена торта

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Динена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"И ние се вълнуваме от идеята за динена торта и динени пастички точно колкото вас - затова нямаме търпение да я опитаме"

Необходими Продукти

  • диня - 1 бр. (по възможност без семки)
  • сметана - 500 мл готварска
  • пудра захар - 150 г
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л.
  • боровинки - 150 г (може и малини или друг плод по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва добре да измиете и подсушите динята. Отрежете двете капачета на динята и я поставете в тава с висок борд. С остър нож отрежете кората от страните, като я отстраните цялата, включително и бялата вътрешна част.

Срежете динята на две части напречно и приберете за 1-2 часа в хладилник.

Смесете сметана с пудрата захар и разбивайте до получаването на пухкав крем.

Намажете със сметана горната част на единия динен блат. Отгоре поставете втория блат и покрийте горната част и стените с остатъка от сметаната. Поръсете с кокосови стърготини и украсете с любими плодове по избор.

По същия начин може да направите отделни малки динени пастички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: