Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери за пишман сладкари

Еклери за пишман сладкари

АтанаскаАтанаска
Новак
2217440381
Еклери за пишман сладкари
Снимка: Атанаска
1 / 3
16/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • вода - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 120 г -
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона съда с вода и мляко, към тях добавяме солта, захар и маслото.

Когато заври, се добавя брашното и бъркаме, докато се получи пареното тесто.

Махаме съда от котлона изчакваме да изстине.

Започваме да добавяме едно по едно яйце и бъркаме след всяко, докато се поемат всичките.

С шириц правим желаната форма, ако нямаме, може и само с лъжица да ги сипвате.

Пекат се еклерчетата в предварително загрята фурна на 160°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пропуснали сте брашното в рецептата. Какво е количеството?
17.12.2020 21:19