Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печена свинска рибица с ябълки и бекон

Печена свинска рибица с ябълки и бекон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Печена свинска рибица с ябълки и бекон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4
"Посрещнете гостите с печена свинска рибица с бекон и ябълки, и някое друго картофче за гарнитура"

Необходими Продукти

  • свинска рибица - 800 г
  • бекон - 200 г пушен, нарязан на тънки ленти
  • ябълки - 2 или 3 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • розмарин - клонче
  • салвия - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете месото добре със смес от зехтин, черен пипер и сол.

Върху него наредете резени ябълки и увийте с ленти тънко нарязан пушен бекон.

В тава излейте бялото вино, 100 мл вода, 100 мл зехтин.

Сложете всички подправки, нарязани на едро и обелени скилидки чесън.

Сложете месото в тавата. Загрейте фурната на 170°C и печете 30 мин, след което покрийте тавата с парче фолио и печете още около 1 час.

От време на време повдигайте фолиото и поливайте свинското печено със соса, в който се пече.

Нарежете изпечената рибица на дебели резани.

Поднесете печената свинска рибица с ябълки и бекон с печени картофки, туршия или салата по ваш вкус!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: