Свински пържоли с ябълково вино

24/05/2009
Яница
отЯницаНовак
"Крехки пържолки и ароматен сос от младо ябълково вино - знаете, че не може да им устоите "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 919
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържоли 4 бр.
  • олио
  • вино - ябълково 1 ч. ч.
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • портокалов сок - 1/2 портокал
  • индийско орехче
  • сметана - 3 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пържолите с черен пипер и сол и ги изпържете в олио до зачервяване и готовност. Извадете ги и ги сложете на топло.

В останалата от пърженето мазнина сипете виното, смесено със сока от лимона и портокала. Оставете на огъня да изври до половината.

Прибавете настърганото индийско орехче и сметаната. С получения сос залейте пържолите. Сервирайте с гарнитура от задушени броколи и карфиол. подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар