Начин на приготвяне
Разбийте яйцето с вилица. Прибавете към него олиото и меда и разбъркайте до хомогенизиране.
В друг съд сложете брашното от лимец и прибавете бакпулвера, фино настъргана портокалова кора, сухия джинджифил и щипка сол. Разбъркайте добре.
Съберете сухите и мокрите съставки и замесете меко тесто.
От тестото късайте късове с големина на орех. Оформете топчета, които след това сплескате между дланите си.
Наредете бисквитките в тава, застлана с хартия за печене.
На половината направих шарка с вилица, а на останалите сложих по една орехова ядка.
Загрейте фурната на 170 градуса и сложете да се пекат за около 10 минути, докато леко порозовеят по краищата.
Вкусни и здравословни пълнозърнести бисквити с лимец.
От това количество излезнаха 20 броя лимецови сладки.