Пасарелски кебап

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
11/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бут или плешка
  • домати - 500 г
  • чушки - 1 бр. люти
  • захар - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.

Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.

Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.

Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.

Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: