Начин на приготвяне
Издълбавате тиквичките с малка лъжица и ги слагате с дъното нагоре в тавичка, намазана с олио.
Слагате ги във фурната на 200 градуса и през това време се заемате с плънката.
В дълбок тиган задушавате вътрешността на тиквичките, пресния лук, чесъна, настъргания морков и селърито, нарязани на ситно.
След като са полуготови зеленчуците, добавяте доматеното пюре, солта и копъра и разбърквате добре.
Изваждате тиквичките от фурната, обръщате ги като лодки и ги пълните с плънката от зеленчуци.
Поръсвате леко с олио и ги връщате във фурната за още 10 мин.
След това нареждате върху всяка от пълнените тиквички парченца моцарела (или кашкавал) и ги допичате до златисто.
Накрая поръсвате пълнените тиквички със зеленчуци и моцарела с риган и поднасяте.