Начин на приготвяне
Обелете и настържете тиквата. В дълбок тиган я смесвате заедно с олиото и захарта и ги задушавате, докато водата на тиквата изври и се получи гъста каша.
Добавяте орехите, стафидите и канелата и оставяте плънката да изстине. Взимате 2 кори за баница намазвате с олио, слагате от плънката и завивате на руло.
Поставяте рулото в тавата. Правите това, докато свършат корите. Накрая поливате и намазвате с олио приготвения тиквеник. Печете тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50 минути, докато придобие златист цвят.
След като баницата с тиква е готова, я оставете да изстине и след това поръсете с пудра захар.
Тиквеник със стафиди на мама - зимен сладкиш на поколения наред.