Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеникът със стафиди на мама

Тиквеникът със стафиди на мама

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Тиквеникът със стафиди на мама
Снимка: Ivana Georgieva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ех, тази мама какъв невероятен тиквеник със стафиди приготвя"

Необходими Продукти

  • кори за баница
  • тиква - 1, 2 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч. смлени
  • олио - 1 к.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата. В дълбок тиган я смесвате заедно с олиото и захарта и ги задушавате, докато водата на тиквата изври и се получи гъста каша.

Добавяте орехите, стафидите и канелата и оставяте плънката да изстине. Взимате 2 кори за баница намазвате с олио, слагате от плънката и завивате на руло.

Поставяте рулото в тавата. Правите това, докато свършат корите. Накрая поливате и намазвате с олио приготвения тиквеник. Печете тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50 минути, докато придобие златист цвят.

След като баницата с тиква е готова, я оставете да изстине и след това поръсете с пудра захар.

Тиквеник със стафиди на мама - зимен сладкиш на поколения наред.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: