Портокалови бисквити с шоколадови капки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k
8k
3k
4k
1
20/12/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 240
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г универсално
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • масло - 200 г на стайна температура
  • кафява захар - 100 г
  • захар - 100 г кристална
  • яйца - 2 L
  • портокалова кора - от 2 портокала
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • шоколадови капки - 300 г чипс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

В купата се разбъркват брашното, содата, бакпулверът и солта.

В купата на миксера се разбива маслото с двата вида захар до побеляване. Добавят се яйцата едно по едно, следва настърганата портокалова кора и сок. Накрая се прибавя на два - три пъти брашното и се разбива на ниска скорост на миксера. Изсипват се шоколадовите капки и се разбърква, за да се разпределят правилно.

От готовото тесто с чаена лъжичка се загребва от сместа и между дланите се оформя топче, около 20 г всяко. За равен размер се ползва кантарче. Оформените топчета се подреждат в тава, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. Бисквитата увеличава обема си по време на печенето, затова нека да има достатъчно място между бисквитите.

Оставят се на студено да се охладят достатъчно.

Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за 10/12 минути.

Портокаловите бисквити не се препичат, за да не станат хрупкави и сухи и ако се докоснат, докато са още във фурната то те ще бъдат отгоре меки, и ще изглеждат сурови, но ще имат златисто дъно. Веднага се изваждат и се охлаждат в самата тава.

В зависимост от размера им бройката им варира от 30 до 50 портокалови бисквити с шоколадови капки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар