Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от мушмули в буркани

Мармалад от мушмули в буркани

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Мармалад от мушмули в буркани
Снимка: rosicapi
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
7
"Домашен мармалад от мушмули, който може да е на една ръка разстояние от вас - в шкафа"

Необходими Продукти

  • мушмули - 3 кг
  • захар - 1 кг
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мушмулите трябва да са добре узрели. Измиват се добре и се слагат в тенджера.

Заливат се с хладка вода, като тя трябва да е поне три пръста над плода.

Варят се на умерен огън около 60 мин.

Намачкват се и се прецежда през сито /гевгир/. Прецедента смес не трябва да е много рядка.

Преспива се в широка тенджера и се вари, докато се сгъсти мармаладът, като се бърка, за да не се закачи.

В зависимост от гъстотата се вари около 2 часа. Прибавя се захарта и продължава да се бърка.

Готовата смес от мушмули се нанасипва в буркани и след това се кипват около 10 мин да дръне капачката.

Става много вкусен и ароматен мармалад от мушмули в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: