Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински крачета с кисело зеле по стара рецепта

Свински крачета с кисело зеле по стара рецепта

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Свински крачета с кисело зеле по стара рецепта
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Ако сте забравили за тази вкусна рецепта, ние сме тук да ви напомним за нея"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • свински крачета - 4 броя
  • сода бикарбонат - 1 к.л. за свинските крачета
  • мас - 50 г
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката от кочана и я нарежете на ситно. Измийте свинските крачетата. Сложете в тенджера, залейте ги с вода и прибавете сода за хляб.

Варете 10-15 минути, отлейте водата и почистете крачетата. Измийте го отново старателно с чиста вода.

Сложете половината от нарязаното кисело зеле в голяма тенджера, отгоре сложете крачетата и покрийте с другата половина от зелето.

Налейте топла вода - колкото да покрие зелето. Сложете мас, поръсете с къри и черен пипер и варете около 90 минути под капак.

След това време поръсете с червен пипер и варете още половин час. Следете да има вода, защото иначе зелето ще залепне.

Готовото зеле прехвърлете в тава и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Няколо пъти разбъркайте.

Свинските крачета с кисело зеле по стара рецепта са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: