Начин на приготвяне
Почистете зелката от кочана и я нарежете на ситно. Измийте свинските крачетата. Сложете в тенджера, залейте ги с вода и прибавете сода за хляб.
Варете 10-15 минути, отлейте водата и почистете крачетата. Измийте го отново старателно с чиста вода.
Сложете половината от нарязаното кисело зеле в голяма тенджера, отгоре сложете крачетата и покрийте с другата половина от зелето.
Налейте топла вода - колкото да покрие зелето. Сложете мас, поръсете с къри и черен пипер и варете около 90 минути под капак.
След това време поръсете с червен пипер и варете още половин час. Следете да има вода, защото иначе зелето ще залепне.
Готовото зеле прехвърлете в тава и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Няколо пъти разбъркайте.
Свинските крачета с кисело зеле по стара рецепта са готови.