Начин на приготвяне
Измийте и подсушете гърдите.
Извадете месото от костта и нарежете на малки парченца.
Обелете лука, нарежете и запържете в тенджера в сгорещено олио, 5 минути.
Добавете месото и гответе на умерен огън, като разбърквате от време на време в продължение на 8 минути.
Измийте гъбите, добавете 1 чаша вода и оставете да заври.
Изсипете бульона в тенджера с месо.
Добавете нарязани гъби и брашно, разбъркайте добре
Изсипете заквасена сметана, подправете със сол и черен пипер.
Разбъркайте отново и варете 15 минути кисело зеле с месо. Изцедете зелето, нарежете на малки парченца, добавете към месото и оставете да заври.
Оставете да къкри киселото зеле с патешко и гъби, покрито на тих огън, за 30 минути.