Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Лимецови коледни сладки Гъбки

Лимецови коледни сладки Гъбки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецови коледни сладки Гъбки4 / 4
28/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Добавете коледен уют и във вашия дом с тези божествени лимецови гъбки"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • За глазурата
  • шоколадов кувертюр - 100 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се изсипва в купата, в която ще се разбърква.

Белтъците се разбиват на сняг със захарта и се прибавят към брашното.

Яйцата се разбъркват с олиото на пяна и се прибавят към брашното. Всичко се разбърква много добре.

Бакпулверът се прибавя към млякото, разбърква се до пълното разтопяване и се прибавя към брашното. Прибавя се канелата.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Сместа се изсипва в тава за формички за кошнички.

Сладките се пекат в предварително загрята фурна 20 мин. на 160 градуса.

След изпичане се изваждат от формите и се оставят да изстинат напълно.

Маслото се разтопява на средна температура. Прибавя се шоколадовият кувертюр.

Разтопява се при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес.

Всяка гънка се потапя на върха в шоколада, изцежда се, да не потече при обръщане, и се оставят да стегне шоколадът.

Лимецовите коледни сладки Гъбки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: