Начин на приготвяне
Измийте пилето и нарежете на парчетата. Нарежете лука на полукръгове.
В голяма плоска тенджера изсипете мазнина и когато маслото се загрее малко, добавете лука, нарязан на ситно, чесън, сол, смлян черен пипер и добавете пилето. Смесете всичко.
След това оставете да се позапържи леко, след това изсипете бялото вино и подправките, а след това затворете капака и оставете да къкри.
Не добавяйте вода. Оставете да къкри 30-45 минути. Перленият ориз се смесва с киноа и се измиват много добре.
Варят се в тенджерка или касерола за около 20 мин, като оризът трябва да е ронлив и бял. Картофите се нарязват на средно дебели филии и се варят до готовност в леко подсолена вода.
Поднасяме в празнични чинии, като подреждаме по следния начин.
В едната половина на чиния постиламе листо зелена салата, върху него две-три парчета пиле, в другата половина слагате две филии сварени картофи и отгоре две-три супени лъжици от ориза.
Украсяваме празничното пиле с перлен ориз и киноа по желание и вкус.