Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Празнично пиле с перлен ориз и киноа

Празнично пиле с перлен ориз и киноа

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Празнично пиле с перлен ориз и киноа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Нежно празнично пиле с киноа и перлен ориз - от време на време трябва да се глезим"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 малко (1.200кг)
  • бяло вино - 4 - 5 ч.ч
  • лук - 2 глави
  • картофи - 2 бр.
  • перлен ориз - 200 г
  • киноа - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • зелена салата - листа
  • олио - 2 с.л.
  • подправки за пиле
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и нарежете на парчетата. Нарежете лука на полукръгове.

В голяма плоска тенджера изсипете мазнина и когато маслото се загрее малко, добавете лука, нарязан на ситно, чесън, сол, смлян черен пипер и добавете пилето. Смесете всичко.

След това оставете да се позапържи леко, след това изсипете бялото вино и подправките, а след това затворете капака и оставете да къкри.

Не добавяйте вода. Оставете да къкри 30-45 минути. Перленият ориз се смесва с киноа и се измиват много добре.

Варят се в тенджерка или касерола за около 20 мин, като оризът трябва да е ронлив и бял. Картофите се нарязват на средно дебели филии и се варят до готовност в леко подсолена вода.

Поднасяме в празнични чинии, като подреждаме по следния начин.

В едната половина на чиния постиламе листо зелена салата, върху него две-три парчета пиле, в другата половина слагате две филии сварени картофи и отгоре две-три супени лъжици от ориза.

Украсяваме празничното пиле с перлен ориз и киноа по желание и вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: