Начин на приготвяне
За блата
За този солен тарт смелете в чопър 140 г броколи.
В купа ги смесете заедно с настърганите картофи на едро ренде и кашкавал. Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в тава с падащо дъно, добре намазана със зехтин.
Блатът трябва да бъде притиснат, затова вземете една чаша и хубаво натиснете, като гледате да го изтъните и заравните на тънкото и го притискате хубаво по стените. Печете в загрята фурна на 180°C за 45 мин.
За пълнежа
В купа смесете яйцата, настъргания кашкавал, нарязаните на кубчета домат и лук, заквасената сметана, розичките от броколи, сол и черен пипер.
Изсипете пълнежа върху опечения блат, заравнете и върнете тарта без тесто от броколи с пълнеж във фурната за още 25 мин.