Начин на приготвяне
Отделете внимателно белтъците от жълтъците. Яйцата трябва да са на стайна температура. Не бива да попада жълтък в купата с белтъците.
Купата трябва да е изключително чиста, да няма мазнини по нея и най-важното - да е суха и затоплена!
Добавете щипка сол и капки лимонов сок към белтъците.
Разбийте ги на гъст сняг с помощта на миксер.
Пресейте пудрата захар.
Добавяйте постепенно лъжица по лъжица от пудрата захар към белтъците, като непрекъснато разбивате с миксер.
Сместа е готова, когато започнат да се образуват връхчета.
Застелете тава за печене с домакинска хартия.
С помощта на шприц оформете целувките.
Поръсете ги с цветни захарни звездички.
Печете на малки градуси /само сушене/ - от 130 до 150 градуса.
Украсете масата със сладки целувки за празник!
Весел празник!