Памук кренвиршки

Памук кренвиршки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
03/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Толкова мекички, че са като памук тези кренвиршки - обожаваме ги"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - около 500 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • кисело мляко - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 20 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в хлебопекарната продуктите в познатия ред.

Първо - всички течни съставки, сухи, брашното и последно натрошете маята.

Изберете програма тесто, която е месене и втасване. Моята е час и половина. Оставете машината да свърши работата.

Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 90 г. Разточете на правоъгълник. Сложете по едно парче кренвирш и оформете по желание. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Постъпете по същия начин и с останалите топки. Оставете на топло да втасат повторно.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Печете кренвиршките в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, охладете и поднесете памук кренвиршки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Лесни, вкусни, божествени кренвиршки!
03.01.2021 17:24
1